donderdag 21 januari 2016

Lelijk als de nacht


We waren lelijk, maar daar gaven we niet om, we zagen elkaar toch nooit overdag. Alleen in 't duister van de nacht ontmoetten we elkaar, minstens drie, vier keer per week, soms nacht na nacht, en zo deden we dat een hele liefdeszomer lang. Het was onze lange hete zomer. Paula, Gloria, Claudia en ik ontmoetten elkaar gevieren in donkere stegen. We deden ‘t met elkaar in volmaakt verduisterde vertrekken, in onverlichte kamers van leegstaande huizen waar niemand ons zag binnengaan of buitenkomen. En als we echt veel zin hadden, maakten we een afspraak aan de bosrand, wij gevieren, waarna we ’t donkere woud introkken, waar we elkaar in een wilde orgie namen op een bed van dennennaalden. De dieren stoven uit elkaar bij ’t aanschouwen van ons schouwspel en de vogels vloden heen. Ja, ’t was lelijk, maar we waren jong & heet en we hadden lak aan het morele kader dat mooie mensen voor ons bedacht hadden. Ja, we waren lelijk, maar 't was wel een mooie tijd.
Flor Vandekerckhove





In 2022 publiceert uitgeverij De Lachende Visch een nieuw e-boek van Flor Vandekerckhove. Honderd titelloze eenparagraafverhalen wordt ingeleid door Flors oud-leraar Nederlands Alfons Vandenbussche.



De e-boeken van Flor Vandekerckhove zijn gratis voor wie erom vraagt. Vooraf bestellen kan. Het boek wordt u dan per e-mail toegestuurd zodra het in het rek van De Weggeefwinkel komt te liggen. Vraag erom via liefkemores@telenet.be

Geen opmerkingen: