zaterdag 9 januari 2016

Gevaert Fotoclub Bredene



HET CLUBJE heette officieel GEVAERT FOTOCLUB BREDENE, maar wij zeiden 'de fotoclub van Chris Stuyts', hij was er de bezieler van. Misschien is hij het wel die bovenstaande foto gemaakt heeft; mooi beeld trouwens: van links naar rechts Bert Tas, Erik Poppe, Roland Vanmassenhove (†), Christiaan Charlé (†), Pierre de Maeyer, Gilbert Coenye, Flor Vandekerckhove, Hugo Pauwels.
We schakelen Ivan Schamp in, hij heeft destijds niet alleen alles opgeschreven, hij heeft het ook bijgehouden. Ivans notities leren ons dat bovenstaande foto uit de periode 1964-’66 dateert. We waren pakweg zestien jaar. Ah!
Pierre de Maeyer weet nog heel veel over die fotoclub en hij herinnert zich ook de tragische dood van Chris Stuyts, de voorzitter: 'Chris Stuyts was een ervaren zeiler. Hij is voor de Engelse kust, in stormweer, overboord geslagen, terwijl iedereen onderdeks zat. Niemand heeft het zien gebeuren. Plots was hij weg. Zijn echtgenote is hem dan na anderhalf jaar of meer gaan identificeren in Engeland. Was hij het of niet? Maar hij was nu officieel overleden, niet langer vermist. Zo kwam er zo een einde aan haar financiële moeilijke periode. De verzekeringspremie werd uitbetaald. Dit is in het kort samengevat het trieste verhaal van Chris Stuyts.'

Ook dit e-boek van Flor Vandekerckhove is gratis voor wie erom vraagt. 

Vragen doe je via liefkemores@telenet.be.


Geen opmerkingen: