donderdag 8 oktober 2015

De lijn


Haast elke keer ontwaar ik mensen die ik herken uit lang verleden tijden, wat niet kan, mensen kunnen niet dertig jaar lang onveranderd blijven. Misschien zijn het hun kinderen. Ze navigeren met omafietsen doorheen het stof, fijn en ander, van drukke straten waar veel winkels Market heten en waar je verschillende soorten waterpijpen kunt kopen, waar het vlees honderd procent halal is en affiches je oproepen om voor Fatima te stemmen. Een frituur die Pitta Bassan Baba heet, dagwinkels die nachtwinkels zijn en een café waarop de mededeling White Trash Only niet zou misstaan. Dikke mannen die tien meter voor hun dikke vrouw uitlopen. Kinderen met dikke snotneuzen en snotneuzen met dikke kinderen. Tot zover de 3 in Gent. Wat me aan de 89 laat denken, nachtbus die ik wel eens nam wanneer ik in Oostende naar de film geweest was. Op die 89 heb ik eens een vader met zijn kind gezien, twee die samen een stapje in de wereld gezet hadden. Ze hadden beiden zo’n cap op het hoofd, en de vader zag er niet veel ouder uit dan zijn zoon, twee jongens.
Flor Vandekerckhove








In 2022 publiceert uitgeverij De Lachende Visch een nieuw e-boek van Flor Vandekerckhove. Honderd titelloze eenparagraafverhalen wordt ingeleid door Flors oud-leraar Nederlands Alfons Vandenbussche.



De e-boeken van Flor Vandekerckhove zijn gratis voor wie erom vraagt. Vooraf bestellen kan. Het boek wordt u dan per e-mail toegestuurd zodra het in het rek van De Weggeefwinkel komt te liggen. Vraag erom via liefkemores@telenet.be

Geen opmerkingen: