donderdag 24 maart 2016

Een ei is een ei is een ei

't Valt te vrezen dat ik er nooit meer vanaf geraak, ik blijf rekenen in Belgische franken. Ik zie op de kaart dat je hier een ei kunt bestellen: twee euro. Ik zet dat automatisch om in franken: tachtig frank. Ik kijk om me heen en zie dat niemand gniffelt, niemand kijkt mijn richting uit, het personeel blijft routineus aan ‘t werk, de klanten keuvelen. Dit zijn doordeweekse mensen, geen acteurs. Niets wijst erop dat er een verborgen camera op mij gericht wordt. Ik kijk weer naar de kaart en neen, ik heb me niet vergist, een gekookt ei kost wel degelijk tachtig frank. Men zegt me wel dat ik dat niet mag doen, de prijzen op die manier bekijken. Je vergelijkt iets van vroeger, zegt men, met iets van nu. Ik doe het toch, een ei van nu is gelijk aan een ei van vroeger. Tachtig frank!















Op 1 januari 2022 publiceert uitgeverij De Lachende Visch een nieuw e-boek van Flor Vandekerckhove. Honderd titelloze eenparagraafverhalen wordt ingeleid door Flors oud-leraar Nederlands Alfons Vandenbussche.



De e-boeken van Flor Vandekerckhove zijn gratis voor wie erom vraagt. Vooraf bestellen kan. Het boek wordt u dan per e-mail toegestuurd zodra het in het rek van De Weggeefwinkel komt te liggen. Vraag erom via liefkemores@telenet.be↗︎

Geen opmerkingen: