maandag 1 februari 2016

Het been

In de tuin had ik zo’n voederplankje getimmerd. Dagelijks schraapte ik er de rest van mijn bord op uit, het bespaarde me een vuilniszak. ’s Avonds was alles weg. Dat was ook het geval als het kippenbouten betrof. Da’s niet klein, zo’n kippenbeen en in mijn verbeelding zag ik rond vogelnesten stapels fijn afgepeuzelde beenderen liggen. Dat was een illusie. Ik geraakte die kwijt toen ik een meeuw zag die zich op de plank kwam neerzetten. De meeuw slokte heel zo'n groot been naar binnen. Hop! Ik zag het door zijn keel passeren en weer weg was hij. Wat me liet begrijpen dat je een beetje moet oppassen met wat je op zo’n plank legt. Die beesten vreten ook op wat niet goed voor hen is. In die zin gelijken ze goed op mensen.
Flor Vandekerckhove














Op 1 januari 2022 publiceert uitgeverij De Lachende Visch een nieuw e-boek van Flor Vandekerckhove. Honderd titelloze eenparagraafverhalen wordt ingeleid door Flors oud-leraar Nederlands Alfons Vandenbussche.



De e-boeken van Flor Vandekerckhove zijn gratis voor wie erom vraagt. Vooraf bestellen kan. Het boek wordt u dan per e-mail toegestuurd zodra het in het rek van De Weggeefwinkel komt te liggen. Vraag erom via liefkemores@telenet.be↗︎

Geen opmerkingen: